Mircea Abrudean: România va semna un Memorandum de colaborare cu Azerbaidjan pentru digitalizarea serviciilor publice

 

Secretarul general al Guvernului a vizitat centrul „ASAN xidmət” nr. 7, apoi „ASAN xidmət”, dar și  „INNOLAND” Incubation & Acceleration Center și Centrul „BILIM Baku”, două instituții unde creativitatea și rigoarea academică își dau mâna pentru inovație în tehnologie.

În cadrul vizitei de lucru din Azerbaidjan, Mircea Abrudean a fost întâmpinat de Ulvi Mehdiyev, președintele Agenției de Stat pentru Serviciul Cetățenilor și Inovații Sociale, din subordinea președintelui Republicii Azerbaidjan.

Cei doi demnitari s-au mai întâlnit anul acesta, în luna februarie, la World Governments Summit unde au pus bazele unei viitoare colaborări pentru dezvoltarea digitalizării serviciilor publice din România cu sprijin și know-how din partea Azerbaidjanului.

Mircea Abrudean: Știam de la întâlnirea anterioară cu domnul Mehdiyev despre Serviciul ASAN, una dintre inovațiile conceptuale implementate în Azerbaidjan în ultimii ani în privința asigurării serviciilor publice. Vizita la Centrul ASAN ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum funcționează acest serviciu, care sunt facilitățile pe care le oferă și să ne dorim să grăbim semanrea Memorandumului comun între cele două state pentru a putea implementa acest program și în România.

În perioada 1-3 aprilie a.c., secretarul general al Guvernului a efectuat o vizită de lucru în Azerbaidjan, unde a participat și la lucrările Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan, alături de Sebastian Burduja, ministrul Energiei, președinte al Comisiei din partea României.

Te-ar putea interesa și: