Clujeanul Mircea Abrudean: „31 martie 2024 va rămâne un moment important atât pentru România, cât și pentru UE”

România a intrat începând de duminică, 31 martie 2024, în Schengen, însă doar parțial: cu frontierele aeriene și maritime. Asta simplifică puțin viața oamenilor care călătoresc spre una dintre țările Schengen, pentru că nu vor mai fi nevoiți să stea la cozile pentru controlul de frontieră, pe aeroporturile de plecare sau sosire.

Concret, persoanele care intră în terminal, după ce parcurg procedura de control la securitate, nu vor mai fi supuse controlului la frontieră aşa cum se întâmpla până acum. Pasagerii vor merge direct către porţile de îmbarcare.

“31 martie 2024 va rămâne un moment important atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană.

Integrarea României în spațiul #Schengen cu frontierele aeriene și maritime este penultimul pas din lungul proces de aderare deplină la toate beneficiile pe care Uniunea Europeană le oferă țărilor membre.

Este, totodată, o recunoaștere concretă a eforturilor diplomatice și tehnice realizate de #Guvern în ultimii ani.

Vom continuă toate aceste demersuri pentru a obține și integrarea terestră, deoarece România trebuie să fie respectată în #Europa, nu doar pentru că o merită, dar și ca o dovadă pentru țările ce sunt în proces de aderare.

Felicitări tuturor celor implicați, indiferent de nivelul lor în guvernare și administrație!”, a transmis Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa și: