Ședință publică de susținere a proiectului de reabilitare a Muzeului Goga din Ciucea

 

Consiliul Județean Cluj invită, în data de 23.04.2024, ora 11, la sediul Primăriei Ciucea, în ședință publică, structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile și mediul de afaceri din comuna Ciucea în vederea prezentării proiectului de reabilitare al parcului Ansamblului Muzeal Octavian Goga, cu scopul de a obține susținerea investiției din partea entităților locale prin investiții complementare ulterioare.

Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, instituţie care colecţionează, cercetează, restaurează, comunică şi expune mărturii materiale şi spirituale în special despre viaţa şi activitatea poetului Octavian Goga, dar și a celeilalte personalități a cărui destin se leagă de domeniul de la Ciucea, poetul Ady Endre, în scopul cunoaşterii, educării şi recreerii publicului vizitator.

Proiectul ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII DE TURISM LA MUZEUL “OCTAVIAN GOGA” DIN CIUCEA vizează conservarea - restaurarea, reabilitarea și modernizarea parcului și a împrejmuirilor, având ca și obiectiv turismul bazat pe promovarea patrimoniului cultural si memorial.

Prin implementarea proiectului se va propune un spațiu multifuncțional cu posibilitatea de amenajare a unei scene temporare în caz de nevoie, gradene naturale amenajate in taluzul existent, diverse zone de odihnă, primire si regrupare. Se va pune în valoare zona dintre Casa Albă și anexele casei Ady Endre prin amenajarea acestuia ca loc de regrupare informare. Amenajările peisagistice vor urmări punerea în valoare a clădirilor din cadrul ansamblului muzeal, dar și a parcului, respectiv conservarea fodului vegetal existent valoros.