Aly Abeid și CFR Cluj, sancțiuni după meciul cu FCSB din Gruia

 

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a  dispus, miercuri suspendarea pentru două etape a jucătorului Aly Abeid de la CFR Cluj, după eliminarea de la finalul partidei cu FCSB, plus o penalitate sportivă de 5.000 de lei. De asemenea, clubul FC CFR Cluj a fost sancţionat cu penalitate sportivă de 7.500 lei pentru incidentele provocate de suporteri în tribune la partida cu liderul din SuperLigă.

De asemenea, Comisia de Disciplină a suspendat, miercuri, parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori şi 100.000 de lei penalitate financiară în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii.

Comisia de Disciplină nu specifică exact pentru câte etape a redus suspendarea, însă clubul Dinamo a notat, miercuri, pe contul oficial de Facebook faptul că îi aşteaptă pe suporteri la stadion la următorul meci de pe teren propriu.

Dinamo a disputat meciurile cu Petrolul şi Poli Iaşi fără spectatori, permiţând accesul doar copiilor, iar UTA cu FC Botoşani şi FC Hermannstadt. Dinamo va mai juca acasă partidele cu FC Voluntari (etapa a 7-a) şi UTA (etapa a 9-a), iar UTA pe cele Oţelul Galaţi (etapa a 6-a) şi FCU Craiova (etapa a 8-a).

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, la 27 martie, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii. Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei. Conform acelei decizii, niciuna dintre cele două echipe nu ar mai fi jucat în play-out cu spectatori pe teren propriu.

Partida Dinamo - UTA Arad, scor 1-0, din etapa a 30-a a Superligii, ultima a sezonului regulat, a fost marcată de incidente între suporteri. Startul partidei a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafaţa de joc şi a unor bătăi între suporterii dinamovişti şi cei de la UTA Arad, ajutaţi de cei ai echipei de ligă secundă CSA Steaua.

Te-ar putea interesa și: